Over Sirene

Sirene Illustraties

Hi, leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Ik ben Irene, en sinds ik een kleine gillende Sirene was teken ik al heel graag. Het werd al snel duidelijk dat ik tekenen als werk wilde en zodoende ging ik op zoek naar een bijpassende studie, het werd de Academie voor Kunst & Vormgeving St. Joost in Breda.

Toen ik 17 was ben ik naar de kunstacademie gegaan en heb ik daar de opleiding tot Illustrator gevolgd. Hoewel ik al wel kon tekenen leer je daar niet alleen je tekenskills te verbeteren. In de studie Illustratie leer je hoe je een verhaal in beelden vertelt op een manier die aankomt bij je publiek.

De vraag naar muurschilderingen en illustraties werd groter en na een tijdje leerde ik mijn eigen stijl herkennen door het tekenen van dieren. Ik heb geen bijzonder grote fascinatie voor dieren, ik vind het alleen heel leuk om ze op zo’n manier te tekenen dat er iets menselijks aan is. Een dikke walrus op een scooter, een zebra met rolschaatsen, een luipaard op een eenwieler of op een tandem, en ga zo maar door. Die eindeloze combinaties van dieren en voertuigen kan ik blijven tekenen!

Kijk gerust wat ik allemaal heb gemaakt de afgelopen jaren, en mocht je vragen hebben? Stel ze gerust!

Liefs Irene